Пренос на настройки на множество безжични мрежи

В една публикация преди около месец (http://blog.mihaylov.bg/?p=43) описах как да пренесем настройките на безжична мрежа като използваме вградените инструменти на Windows 7. Но по този начин можете да пренесете настройките само на една мрежа. Ако желаете да направите това за повече от една мрежа едновременно следвайте следните стъпки:

1. С предпочитаният от вас браузър заредете адреса http://www.nirsoft.net/utils/wireless_key.html#DownloadLinks и изтеглете 32 или 64-битовата версия на програмата WirelessKeyView. В изтегленият архив се намират 3 файла, нужен ви е само WirelessKeyView.exe. Внимавайте, защото някой антивирусни програми го разпознават като вирус;

2. Стартирайте WirelessKeyView и ще видите безжичните мрежи с пароли, които са запаметени на вашият компютър;

clip_image003

3. Изберете желаните от вас мрежи и експортирайте техните настройки като щракнете с десен бутон върху тях и изберете Export. Запишете файла с желано от вас име.

clip_image006

4. След като приключите тези действия пренесете WirelessKeyView.exe и файла с настройките с флаш памет или по друг начин. Стартирайте WirelessKeyView и изберете File/Import Keys From Export File. Изберете файла, натиснете OK и настройките на безжичните мрежи ще се импортират на новия компютър.

Важно е за знаете, че понякога някои мрежи не могат да се импортират и се налага да ги въведете ръчно. Името на мрежата и паролата можете да вземете от файла с експортираните настройки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *