Преминаване към Office 2013

Много училища, а също така обществени институции, фирми и домове все още използват старият Microsoft Office 2003. Винаги съм се чудел защо е така. В някои от случаите обяснението е, че компютрите са много стари и съвременните програми не могат да бъдат инсталирани или вървят много бавно. Но аз съм виждал чисто нов компютърен кабинет в училище, в който е инсталиран Office 2003 и учениците се учат на него. На въпросът ми защо не учат съвременен офис пакет ми беше отговорено, че учителите не желаят да учат нещо ново! В същото това време учениците на домашните си компютри работят на Office 2010 или 2013. В крайна сметка се получава така, че училището не стимулира развитието и ученето на нови неща, а подържа старите закостенели навици.

Често се случва ученик да донесе файл на Word, Excel или PowerPoint направен на версия 2007, 2010 или 2013 и той да не може да бъде отворен в училище. За да бъде премахнат този проблем е нужно да бъде инсталиран само един малък конвертор.

Ето и моите две препоръки за преминаване към съвременен офис пакет:

1. Ако компютрите ви са наистина стари и сте обвързани с Office 2003 или по-стара версия трябва да изтеглите и инсталирате Microsoft Office Compatibility Pack от този адрес http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?displaylang=en&id=3

2. Microsoft предлага кратки безплатни курсове (15 минути) за преминаване към Office 2013, в които се обясняват и показват основните разлики в интерфейса и нововъведенията. Всичко, което трябва да направите е да се регистрирате в академията на Microsoft и да изгледате курсовете за продуктите, които ви интересуват. Ето и списък с курсовете и връзки към тях:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *