По-бързо инсталиране на програми

Преди около година и половина описах как можете бързо да инсталирате програми без досадни ленти с инструменти с помощта на ninite.com (http://blog.mihaylov.bg/?p=104). От тогава измина доста време и тази услуга беше променена в негативна за потребителите посока. Изчезнаха някои програми като например Flash. Имената на програмите и техните икони бяха намалени и лично за мен е доста по-трудно ориентирането и избирането на нужните ми програми.

Тези недостатъци ме накараха да започна да експериментирам с Ninite Pro. Това е професионалната версия на същата услуга, която обаче се заплаща. Моите експерименти започнаха с изтеглянето на пробен вариант от адрес https://ninite.com/trial/pro. Нужно е да въведете името, e-mail адрес и брой на компютри. Можете да използвате електронната си поща многократно или да използвате някакви случайно написани символи.

1

След това попадате на страница, от където си изтегляте Ninite Pro Trial.

2

Стартирайте Ninite Pro Trial и изберете програмите, които желаете да инсталирате или обновите и натиснете бутона Install в долният десен ъгъл. Приложението ще изтегли програмите, които сте избрали в папка NiniteDownloads и след това ще ги инсталира.

3

Ако Ninite Pro Trial се постави на flash памет или на споделен мрежов ресурс и го стартирате отново ще се използват кешираните версии на програмите от папката NiniteDownloads. Така тегленето на данни от Интернет се извърша само ако има по-нова версия на дадена или ако тя не е била инсталирана до момента.

По този начин получавате възможност да инсталирате програми по-бързо и с по-малък мрежов трафик. Можете да обновявате компютрите във вашата училищна мрежа без да обикаляте всеки един от тях. За съжаление Ninite Pro Trial работи само една седмица. Но за щастие има прост трик за заобикаляне на ограничението. След като изтече пробният период просто изтеглете нова временна версия и заменете старата. Кешираните програми в папката NiniteDownloads се използват без проблеми.

2 thoughts on “По-бързо инсталиране на програми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *