Как да добавим Mouse Mischief в PowerPoint 2013 на компютър с множество акаунти

Преди около месец описах как използвате Mouse Mischief с PowerPoint 2013 (http://blog.mihaylov.bg/?p=349). До момента обаче не бях пробвал това решение на компютър с множество акаунти. При пускането на 2 нови компютърни кабинета в училище базирани на MultiPoint Server 2012 ми се наложи да реализирам точно този вариант. Оказа се, че Mouse Mischief работи само в административният акаунт, където съм инсталирал самият add-in. В останалите акаунти Mouse Mischief не се зарежда.

Реших да потърся информация за проблема в Интернет и евентуално решение. За съжаление навсякъде намирах само, че Mouse Mischief работи само с PowerPoint 2007 и 2010 и нито дума за проблеми с множество акаунти. След няколко часа търсене просто се отказах и започнах да ровя в настройките на PowerPoint и регистрите на Windows. В крайна сметка експортирах определени настройки от регистрите и извърших някои тестове, които бяха успешни.

За да реализирате работа на Mouse Mischief в PowerPoint 2013 на компютър с множество акаунти изтеглете файла Microsoft Mouse Mischief.reg.zip. Разархивирайте го и щракнете двукратно върху reg файла и да се добавят настройките в него към потребителският акаунт. Ако работите на 32-битов Windows използвайте файла Microsoft Mouse Mischief 32-bit.reg, а при 64-битова операционна система използвайте Microsoft Mouse Mischief 64-bit.reg.

Важно! Ако използвате Mouse Mischief на MultiPoint Server 2012 по гореописаният начин учениците ще получат възможност да създават прецентации с този add-in, но не и да ги стартират. За да стартирате презентация с Mouse Mischief на сървъра трябва да го превключите в конзолен режим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *