Как да свържем мултимедиен проектор към компютър с MultiPoint Server 2012

Едно от нещата, което трябва да направите след като свържете и настроите сървърът в компютърният ви кабинет е да го свържете с мултимедиен проектор. Според описанията в сайта на Microsoft трябва да използвате VGA сплитер или Y-образен кабел. Но ако имате няколко видео изхода на компютъра си е по-лесно да свържете проектора към един от тях. За съжаление обаче Windows MultiPoint Server 2012 го разпознава като нова директно свързана работна станция и ви дава възможност да добавите мишка и клавиатура и да работите на нея. Също така чрез натискане на Win+P не се да възможност да се включи настройка за проектора.

Решението на този проблем е много елементарно. Стартирайте MultiPoint Manager и превключете операционната система в конзолен режим. Това става като на страницата Home в дясната част на прозореца се избере Switch to console mode. Компютърът ще се превключи в конзолен режим и ще излезе от акаунта. Трябва да натиснете Ctrl+Alt+Del и отново да влезете в акаунта си. В този режим можете да настроите проектора си като натиснете Win+P и да изберете режима, който желаете. Възможно е да се наложи да смените разделителната способност или да направите някои настройки на проектора си. След като станете готови от дясната част на страницата Home в MultiPoint Manager изберете Switch to station mode. Компютърът ви ще се рестартира и ще се включи в нормалният си режим на работа, но вече с нормално работещ мултимедиен проектор.

По същият начин можете да включите и голям телевизор вместо проектор.

Аз тествах връзка към проектор с VGA и HDMI кабел и двете вървяха идеално, като мониторът беше свързан с DVI кабел. Препоръчвам да използвате HDMI, защото сигналът по него е цифров, а може да пренася и звук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *