Как да настроим Windows 8.1 да зарежда работният си плот при стартиране

Една от най-неудобните характеристики на Windows 8 е невъзможността за да зареди в познатият ни desktop режим, а винаги при стартиране на операционната система трябва да се премине през старт екрана. Това всъщност е много удобно ако работите на таблет и не е чак толкова лошо ако работите на стандартен компютър и лаптоп, но хората просто трудно свикват с тази идея. За щастие в Windows 8.1 имаме възможност да настройваме как да се зареди операционната система.

1. За направите нужните промени щракнете с десен бутон на мишката на празно място в лента на задачите и изберете Properties от менюто;

clip_image001

2. В появилият се прозорец изберете страницата Navigation. Сложете отметка на полето When I sign in or dose all apps on a screen, go to the desktop instead of Start и вече при зареждане вашият Windows ще показва работният плот. Ако желаете в изгледа за програми първо да виждате стандартните програми, а след това MUI програмите сложете отметка и на полето List desktop apps first in the Apps view when it’s sorted by categorу. Приложете промените бутона Ok и те ще влязат в сила.

clip_image002

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *