Пренос на настройки на безжична мрежа

Всеки път, когато свържете вашият лаптоп към безжична мрежа Windows запаметява настройките на тази мрежа. Понякога се налага да пренесем тези настройки от един компютър на друг в къщи или училище. Следващите стъпки описват как да направите това с вградените инструменти на Windows 7.

1. Отворете Network and Sharing Center от списъка с наличните безжични мрежи.

1

2. Отворете „Manage Wireless Networks“ от горната лява част на прозореца за да видите записаните безжични мрежи.

2

3. Щракнете с десен бутон върху желаната от вас мрежа и изберете „Properties”.

3 4. Щракнете върху „Copy this network profile to a USB flash drive“ в долната част на прозореца и ще ви бъде указано на кое устройство ще се запишат настройките.

4

5 5. След приключването на процеса сложете флаш паметта на друг компютър и стартирайте файла „setupSNK.exe“ за да импортирате настройките.

789

Ако желаете да видите паролата на някоя безжична мрежа, която сте забравили, можете да направите това от страницата „Security“ след като сложите отметка на полето „Show characters“.

10

Гореописаният метод за пренос на настройки на безжична мрежа е лесен и достъпен, но има и недостатъци. Чрез него можете да пренесете настройките само на една мрежа. Ако желаете да направите това за повече мрежи ще трябва да извършите действията многократно. На мен обаче ми се наложи да пренеса настройки за 10 мрежи на 20 лаптопа. Техниката, която използвах ще опиша в следващата си публикация.