Как да настроим ADSL модем Pirelli като безжична точка за достъп (wireless access point)

Ако разполагате с ADSL модем Pirelli DRG A124G на БТК (Vivacom), който не използвате и се чудите какво да правите с него можете да го превърнете в безжична точка за достъп (wireless access point) за да разширите вашата безжична мрежа. Описаните по-долу стъпки по никакъв начин не увреждат модема и без проблеми можете да го върнете към фабричните му настройки като натиснете бутона „Reset“.

1. Включете вашият модем към захранването. Ако последно на него са правени някакви нестандартни настройки или не знаете какво точно е неговото състояние можете да възстановите фабричните настройки. Това се прави като с остър предмет (връх на химикал, разтворен кламер и др.) се натиска бутона „Reset“ на гърба на модема за няколко секунди.

2. Настройте компютъра да автоматично IP адрес. Свържете модема с компютъра си с мрежов кабел и изчакайте получаването на IP адрес. Стандартно адреса на модема е 192.168.1.1, а на компютъра ви вероятно е 192.168.1.2.

3. Стартирайте предпочитаният от вас браузър и в адресната лента въведете адреса 192.168.1.1. Въведете потребителското име root и парола warmWLspot.

image

4. Този модем иска въвеждане на потребителско име и парола ако няма активност за 1 минута. От ляво изберете „SYSTEM/Password Settings“ и в полето „Idle Time Out“ въведете стойност 0 за да деактивирате тази функция или желаната от вас стойност. Тук можете да промените и паролата за достъп до модема. След всяка промяна трябва да се натиска бутона „SAVE SETINGS.“

image

5. Трябва да се промени IP адреса на модема. За да направите това в ляво изберете LAN. Напишете IP адреса, който желаете според конфигурацията на вашата мрежа. Добре е този адрес да бъде резервиран в основния ви рутер за да не се раздава през DHCP. Целта на този адрес е по-късно да можете да правите промени в настройките на модема. Ако има опасност да забравите IP адреса можете да го залепите на листче или да го напишете с маркер върху модема. Също така трябва да деактивирате DHCP Server.След като въведете новият IP адрес ще се наложи да го въведете в браузъра си, както и потребителското име и парола.

image

6. За да настроите безжичната мрежа в лявата част на страницата изберете „Wireless”. Тук може да се деактивира безжичната връзка. В раздела „Channel and SSID“ може да се смени нейното име и канал, и други.

image

В раздела „Security“ и неговите подраздели се задава вида на криптирането на безжичния сигнал и се задава паролата за достъп до мрежата.

7. Деактивирането на NAT (Network Address Translation) се извършва като в лявата част изберете „NAT“ и след това „Disable“.

image

8. Деактивирането на защитната стена се извършва като в лявата част изберете „FIREWALL“ и след това „Disable“.

image

След като извършите всички настройки можете да свържете модема с кабел към основния си рутер и да го използвате като безжична точка за достъп (wireless access point) и 4 портов switch. Желателно е устройството да не разполага в места с голямо натоварване, а в периферията на мрежата. Споделете вашият опит след като експериментирате с модема си. Аз скоро се сдобих с 2 такива модема и за около 2 седмици използване съм доволен от тяхната работа.

Модемът ADB P.DG A4100N се конфигурира по същия начин. Разликата между двата модела е в надписите и че ADB P.DG A4100N подържа и n стандарт на безжичната връзка.

Можете да прескочите всички тези настройки ако изтеглите файла VIVACOM-adsl mod by Mihaylov.bg. От „TOOLS/Configuration Tools“ изберете „Restore from saved Configuration file (backup.bin)“ изберете изтегленият файл с настройките.

Направени са следните настройки: IP адреса на модема се промяна на 192.168.1.100, паролата за да достъп не е променено, деактивира се NAT, Firewall и DHCP сървъра, променя се името на безжичната мрежа, но тя е без парола.

/a

82 thoughts on “Как да настроим ADSL модем Pirelli като безжична точка за достъп (wireless access point)
 1. Добър ден.
  Имам проблем с конфигурирането на рутера Пирели на БТК
  Надявам, се че ще можете да ми помогнете!
  Проблема е следния…
  Когато променя айпи-то от http://192.168.1.1 на http://192.168.1.100, лаптопа не разпознава рутера въобще.
  Пише, че има налична не идентифицирана мрежа и не може да се кънектне към новото айпи.
  Пробвах да сменя айпи-то от http://192.168.1.1 на http://192.168.1.150, сега мрежата бива разпознавана, показва си Виваком нет, обаче не ми приема паролата за рутера…

  • Пробвайте след като промените настройките на модема да ги запишете и след това рестартирайте и двете устройства.
   Ако използвате устройството като нормален модем, а не както съм описал аз в горната публикация, е желателно такива настройки да се правят от my.contact.bg.

   • Благодаря Ви много!
    Наистина след рестарт, и на лаптопа и рутера всичко си дойде на мястото.
    Иначе, използвам го точно за каквото сте описали, просто за WIFI spot, вече съм на друг доставчик, с един рутер не можех да покрия цялата зона.
    Още веднъж благодаря! Много полезно, а и спестих някой лев.

    • Здравейте отново!
     След толкова години, все още ползвам въпросното Пирели.
     Тъй като купих нов основен рутер и реших да променя името на мрежата, ресетнах Пирели-то и го настроих отново, но се появи проблем.
     При опит да се кънектна през wifi ми иска да въведа юзер нейм и парола… а не само паролата, която съм задал.
     Юзернейм не съм задавал никъде и съответно не мога да се вържа към рутера.
     Някакви насоки , за да се справя с този проблем?

 2. Здравейте! Бих искал да разбера, дали е възможно с две такива A124G да се направи следната конфигурация: Към У-во 1 свързано със Виваком ,(в момента дава достъп до Интернет на ТВ, 2 игрални конзоли по ЛАН и чрез Wireless на лаптоп), да се свърже безжично У-во 2 (намира се на разстояние от две стаи). Към което да се свържат PC и още една игрална конзола, като по този начин им се осигури достъп до другите у-ва и Интернет?

  • Възможно е единият модем да работи в стандартния си режим, а другия като безжична точка за достъп (wireless access point). Ако желаете двата модема да работят в нармалният си режим ще имате нужда от 2 отделни телефонни линии.

 3. Здравейте, следвах изрично стъпките и стигнах до стъпка 5 вкл., но след нея лаптопът ми се свърза с рутера и не ми позволи да продължа никакви настройки повече, страницата на която работех се затвотри. Как да възобновя корекцията на настройките и при смяна на паролата какво се записва в полето сегашна парола?

  • Здравейте, след като преминете през стъпка 5 трябва да се свържете с модемът си с новият му IP адрес. Аз използвам адрес 192.168.1.100, можете да използвате всеки един, който желаете. Важно е той обаче да не се раздава на компютрите от основният ви рутер.
   При смяна на паролата в полето за сегашна парола трябва да използвате паролата, с която сте влези в модема.

 4. въвеждам новия ИП адрес и ми иска пак парола и юсернаме каква е тя и даже и да я въведа ми спира нета автоматично ко да правя помощ с теамвиевер някой ако можи да ми го оправи побърквам се вече с тоо рутер :@:@:@

  • Паролата е стандартната за модема или тази, която сте въвели вие. Желателно е докато правите настройките да нямате достъп до инернет. Ако не можете да направие настройките изтеглете файла със запазените настройки, който съм публикувал в края на статията.

   • добре като изтегля файла компютъра не може да го отвори не намира програма с която да направи това действие правя настройките от лаптопа намира връзката по принцип но не може да се свържи мн ми е сложно помощ !!!!

 5. изтеглих файла направих каквото трябва името на мрежата се промени рестартирах и рутера и лаптопа но когато се свържа с мрежата ми изписва няма интернет достъп къде е проблема вече не мога да си обясня

  • Опитайте да направите връзката през кабел. Да видим дали модема работи като суич. Ако всичко тръгне както трябва проблема е в настройките на безжичната мрежа. Ако не тръгне, проблемът е някъде другаде. Възможно е и устройството да има някакъв дефект.

 6. Здравей, не се получава с твоя файл!
  Сложих ИП то на 111 понеже не приема 100 заради стойностите ит долната таблица за IP Address Pool:
  Start IP . . . 2
  End IP . . . 100
  Domain Name ….

  Мрежата се вижда, но не мога да стигна до „главния рутер“ (192.161.1.1), няма и интернет.
  Това е при положение, че не съм деактивирал DHCP от т.5
  Забелязах, че когато го деактивирам всичко изчезва (безжичната мрежа се вижда, но не мога да се свържа към нея, зависва на obtaining IP adress).
  Заводски настройки и всичко от начало, но няма резултат.
  За MAC адреса от т.5 предполагам, че е този: 38-22-9D-19-96-D8, и IP: 192.168.1.111
  *******************************************************************
  Current Time: 08/01/2003 00:01:55 am INTERNET
  ADSL: DISCONNECTED GATEWAY
  IP Address: 192.168.1.111
  Subnet Mask: 255.255.255.0
  DHCP Server: Enabled
  Firewall: Disabled
  UPnP: Enabled
  Wireless: Enabled INFORMATION
  Numbers of DHCP Clients: 2
  Runtime Code Version:
  1.18-BT_TR069_AnnexM (Nov 10 2009 11:41:18)
  Boot Code Version: V0.02.00
  ADSL Modem Code Version: 3.3.3.5.1.1A
  LAN MAC Address: 38-22-9D-19-96-D8
  WAN MAC Address: 38-22-9D-19-96-D9
  WAN MAC Address2: 38-22-9D-19-96-DA
  WAN MAC Address3: 38-22-9D-19-96-DB
  WAN MAC Address4: 38-22-9D-19-96-DC
  Wireless MAC Address: 38-22-9D-19-96-D8
  Hardware Version: 01
  Serial Num: 17303Y0028440
  ***********************************************************
  Много ще съм ти задължен, ако ми разясниш къде бъркам, или пък дали проблема не е хардуеарен!
  Поздрави!

  • Здравейте,
   Задължително е да деактивирате DHCP сървъра на модема, защото той ще раздава невалидни IP адреси в мрежата ви и като следствие от това няма да имате интернет и няма да достигнате основният си рутер. Пробвайте отново да изпълните стъпките за настройки или да използвате файла с настройките. Ако отново нищо не стане експортирайте настройките на вашият модем и ми ги изпратете по електронна поща за да видя како мога да направя.

   • Здравей, проблема за сега се реши, като промених стойностите на
    IP Address Pool от менюто „LAN“
    фабрично бяха:
    Start IP 192,168,1,1
    End IP 192,168,1,100
    Domain Name VIVACOM-adsl

    промених ги на:
    Start IP 192,168,1,150
    End IP 192,168,1,200
    Domain Name VIVACOM-adsl.

    Както бях писал ИП 192,168,1,100 не искаше да го възприема за собствено, понеже попадаше в този диапазон.
    Каква е ролята на IP Address Pool ?

    • Грешка, подведоха ме че е работило!
     След като въведох за н-ти път твоя файл и безразборно рестартиране на рутерите системата сработи.
     Как да разбера кой е МАС адреса за да го резервирам в основния рутер?
     сега съм въвел следния:
     38-22-9D-19-96-D8

     от списъка:
     LAN MAC Address: 38-22-9D-19-96-D8
     WAN MAC Address: 38-22-9D-19-96-D9
     WAN MAC Address2: 38-22-9D-19-96-DA
     WAN MAC Address3: 38-22-9D-19-96-DB
     WAN MAC Address4: 38-22-9D-19-96-DC
     Wireless MAC Address: 38-22-9D-19-96-D8

     Намерих и още един в менюто:
     Clone MAC Address

     WAN Interface MAC Address:
     Use this PC’s MAC address BC:5F:F4:60:FB:D6

     Благодаря!

     • Радвам се, че най-накрая всичко е сработило. Препоръчвам ви да си запишете настройките на модема и ако разбазикате по тях лесно да можете да ги възстановите в работещо състояние.
      Въпросът за MAC адреса е малко по-труден. Всеки порт на модема си има собствен MAC адрес и за това виждате толкова много. Свържете основния си рутер към първият порт LAN порт на модема и вероятно тогава ще използвате MAC Address: 38-22-9D-19-96-D9, но не давам 100% гаранция. Другият вариант на основният си рутер да засечете MAC адреса, но тази възможност не я имат всички рутери. Последният вариант е в команден промпт да направите ping към модема си, а след това да напишете arp -a и ще видите адресна таблица, която ви дава на кой IP адрес кой MAC адрес отговаря.

 7. Здравейте,
  успях да пусна COMTREND CT5367 като wifi рутер благодарение на настройките описани в този пост. Особеното е, че след ресет на модема, юзъра и паролата са съвсем дуги от описаните в повечето форуми, а IP-то е 192.168.0.1. Който не може да се кънектне нека пробва с : user: Administrator / pass: soporteETB2006.
  Следват описаните по-горе настройки, като няма нужда да променяме IP-то. Във WAN – менюто избираме вместо PPoE – Mac Encapsulation Routing/MER/ слагаме на автоматични : ИП, гейтуей и ДНС, махаме отметката на ДХЦП, НАТ и Файъруол. Настройваме си мрежата /SSID, канал, парола на WIFI/. Запазваме настройките, ребуутваме, свързваме към източника на нет през някой от ЛАН портовете и готово. Успех!

 8. Колеги, днес ми „дариха“ един такъв рутер и просто бях изненадан от възможностите му (или поне това което си мисля че може да се получи).
  Когато ми се обади познатия ми да ми каже, че иска да се отърве от него аз бях доста скептичен и си помислих, че единственото нещо което мога да направя с него е както описаното от инж. Михайлов, защото аз имам от най-новото поколение Vivacom-ски рутери (Huawei HG530), които са доста спънати, макар и надеждни в това което могат (имам 650 часа uptime).

  НО (мисля, че сами виждате но аз да наблегна, че това е едно голямо НО с големи букви 😀 ) като го включих и разръчках открих някои неподозирани възможности:
  1. Може да се пренастрой порт LAN1 да стане WAN порт, че дори си има PPPoE. Тоест това не е само ADSL модем, а би могъл да се ползва към доставчици с PPPoE, статични и динамични адреси, като може да се клонира и MAC адреса. Не успях да пробвам дали работи, но обещавам веднага щом свърши ваканцията да го пробвам в училище, където доставчика ни работи с този протокол.
  2. Има WDS тоест ако основния ви рутер има също WDS много лесно превръщате рутера в повторител или дори в клиент – тъй като от LAN портовете му ще текне интернета от прихванатия сигнал (също още неизпробвано защото познайте дали Huawei-я ми има тази екстра).
  3. Има WPS една доста удобна функция, но за съжаление използването и води до уязвимост на сигурността, оставяйки най-лесния начин за разбиване на WPA/WPA2, така че дръжте я DISABLED.
  4. QoS – лимити за трафика по различните портове.
  5. Филтриране на сайтове – може да зададете не цял адрес на сайт, а само дума. Където и да я има думата в URL сайта няма да зареди. ОСОБЕНО ПОЛЕЗНО в училищата. ( забраняваме думата GAME например и ще спре както games.com така и например kefche.com/game?id=35667). Та имате 30 такива думички, използвайте ги разумно и спрете порното, прокситата и каквото душа ви иска. Един хинт от мен за ефективно забраняване на флаш игрите забранете думата swf – е може да доведе до някои неудобства, но ще блокирате и някой сайтове като friv.com който по никакъв начин не се издава, че е за игри.
  6. За 6. още не знам какво ще ме впечатли все пак само от 30 мин. го познавам това приятелче.

  Е това е засега, доста съм въодушевен от „нешлифования ми диамант“, като го разуча повече ще пиша пак.

  • Как точно става „Филтриране на сайтове“ – за huawei HG530 става дума. Със стария модем беше лесно – имаше Parental Control / URL filter, но не го откривам сега в опциите на този модел.

 9. Здравейте ! След като изпълних инструкцията с даденият от вас файл,всичко беше наред.
  След което се опитах да вляза в рутера с посоченото от вас IP.. но нещо не може да установи връзка.

  • Опитайте да възстановите фабричните настройки на модема отново и пак за заредите файла с настройките. След това пробвайте отново да влезете в административния панел на модема. Ако отново не се получи вероятно основният ви рутер раздава IP адреси в друг обхват различен от 192.168.1.x. В такъв случай трябва да извървите стъпките на дългата конфигурация и в стъпка 5 да напишете валиден IP адрес от вашата мрежа.

 10. За много години!
  Искам да попитам следното..
  Разполагам с Pirelli DRG A124G и след гореспоменатите настройки всичко е ок имам си нет на лаптопа, но проблема е там, че като се опитам да влезна от телефона и не иска да се connect-не. Някакви идеи какво да направя?

  • Пробвайте да свържете някой друг телефон или лаптоп към модема за да проверите дали проблема е в него или във вашият телефон. Ако проблема е в модема опитайте се да промените настройката на безжичната мрежа. Например сменете вида на кодирането или паролата.

   • Пробвах различно настройки в Channel and SSID,
    резултат: първоначално на телфона пишеше „Свързване..“
    след като попромених настройките Channel от 3 на 13 стигнах до „Получаване на IP адрес..“
    Може би не променям това, което трябва ?

 11. С Pirelli добре, ама БТК ми смениха оборудването с Huawei и оттогава не мога да се справя, каквито и настройки да правя, Интернетът се разкачва при повече от 5 минути не ползване и после закачването е бавен и мъчителен процес…

  • Проблемът ви вероятно се дължи на шумна линия или защото се намирате далеко от телефонната централа, каквото е положението при мен. Решението е да се намали скоростта на връзката. Повикайте техници от БТК. Те ще дойдат на място, ще видят какво е положението, ще завъртят един телефон до някой, който има права да сменя настройките в централата и той ще намали скоростта на връзката. Така ще се реши проблемът ви.
   Следващият път когато преподписвате договор или преминавате на по-висока скорост тези настройки ще изчезнат и пак трябва да повикат етехниците да завъртят един телефон.

 12. Здравей изтеглих си файла с настроиките който си качил и през 2 часа трябва да рестартирам рутера и модема че да тръгне и не мога да вляза в настройките защото пише unidetntifed как да го оправя?

  • Здравейте,
   Махнете модема от мрежата си и пробвайте няколко дена да работите само с рутера. Ако всичко е наред това ще ви даде гаранция, че проблемът не е рутера и вероятно има някакви проблемни настройки в модема или електрониката на модема е остаряла. Ако има проблеми при рутера пробвайте да го подмените. Преди време имах рутер, който забиваше точно на 10 часа работа, оказа се че проблемът е в някой от електронните му елементи, но не помня кой точно.

 13. Здравейте, моля ако може да ми обясните как да настроя единият от портовете да е WAN и къде да въведа настройките за IP, mask и т.н. Идеята ми е да го ползвам като обикновен wi-fi рутер. Ползвам интернет и телевизия през суич. С реално статично IP съм(въвеждам настройки предоставени от доставчика ръчно). Проблема ми е, че не мога да открия къде да ги въведа в настройките на модема.

  • До момента не съм успял да подкарам стабилно модема да работи като рутер за това не мога да ви дам препоръки. Вероятно има такава възможност, но трябват доста проби за да стане, а в момента нямам време да правя това.

 14. Моля, поне да ми кажете къде и как да въведа настройките за да се свържа към доставчика.

 15. Извинете ме за некомпетентността,но къде да влезна в този раздел „WAN „?
  Вече не съм на виваком и искам да използвам рутера за wifi.Към този момент работи само като суич……
  Мога ли изобщо да го използвам пълноценно с друг интернет доставчик и как?
  Благодаря Ви предварително!!

  • Статията по-горе описва как ADSL модем се превръща в безжична точка за достъп (wireless access point), която служи за разширяване на мрежата, а не в рутер, какъвто ви е нужен на вас. До момента не съм успял да настроя модема да работи стабилно като рутер.

 16. Здравейте!Pirelito го имам повече от година,и наистина се чудех какво да го правя,докато не попаднах на този блог.описаното тук е за wireless access point,но благодарение на обяснението за устройството, на принципа проба грешка , го превърнах в обикновен рутер.Значи, на компа имам 2 лан карти,и нета се споделя от лан1 към лан2 с IP 192.168.0.1 с MASK 255.255.255.0. от лан2 кабела отива в WAN1 на пирелито с IP 192.168.0.5 . На лаптопа WI-FI съм задал IP192.168.0.3 MASK 255.255.255.0 Gadeway192.168.0.1 DNS server 192.168.0.1 от WAN 4 съм пуснал кабел ,и ако свържа ТВ или ЛАН карта на лаптопа въвеждам с IP 192.168.0.X.
  имам интернет едновременно на всичко,като ТВ-то губи настройката която съм му въвел и наново я правя.единствено на телефона който е с андроид не можах да пусна,намира мрежата , но не се свързва.опитах и със статично IP,не успях.ако може тука малко помощ…

  • не съм запаметил настроиките на IP to в телефона.интернета тръгна.много ми беше полезна статията.Благодаря!

   • аз,точно това исках да направя.Още веднъж Ви благодаря за подробното описание на менюто.

 17. може ли pirelli drg a124g да се настрои да приема и предава интернета само чрез WI-FI

 18. Здравейте, ползвам въпростният модем като access point вкъщи отскоро. Забелязах един досаден проблем, когато лаптопът ми е свързан безжично към Интрнет и не го ползвам известно време, естествено заспива, но след като събудя няма връзка с Интернет. Нужно е да рестартирам модема за да ползвам отнова Интернет. И това всеки път когато лаптопът ми заспи.
  Как да се справя с досадният проблем?
  Благодаря предварително.

  • Здравейте,
   Проблемът ви вероятно се дължи на настройки на заспиването на компютъра. Най-лесният вариант е да промените настройките така, че да не заспива. Другият е да почовъркате в Power options, но не съм сигурен къде точно (трябва да се поровя).

 19. Привет
  Първия път го настроих но не можах да се свържа с него затова пробвах на друг компютър сега не мога да вляза в настройките когато напиша адреса.Дадох му reset но пак не става

  • Здравейте,
   Ако нещо се обърка с настройките на модема единственият вариант да ги върнете към фабричното му състояние. Как става това съм обяснил в точка 1. Ако не успеете първият път опитайте пак като задържите бутона Reset за по-дълго време.

   • стана но когато се опитам да се свържа към него дава грешка и на лаптоп и на телефон

    • Може би сте направили някаква грешка в настройките на модема. Изтеглете файла VIVACOM-adsl mod by Mihaylov.bg от края на статията и опитайте с тези настройки без да правите никакви промени.

 20. Рутера е на пирели.След деактивирането на DHCP(Не беше деактивирана стената, а не съм сигурен дали деактивирах NAT) не успях да влезна в настройките на рутера.Получих следното съобщение:
  “Trouble connecting?Please make sure you’ve entered the correct URL or try again later“
  Господин Михайлов, моля обяснете какво е станало и как сега да влезна отново в настроките на рутера?
  Може да ми отговорите и в ел. поща.

  • Здравейте,
   Аз също не мога да ви кажа какво точно е станало. Препоръчвам ви да върнете модема към фабричните му настройки и след това да направите всички настройки отново.

 21. / След като извършите всички настройки можете да свържете модема с кабел към основния си рутер и да го използвате като безжична точка за достъп (wireless access point) и 4 портов switch/
  този кабел от основния порт на модема ли излиза,или от другите 4,и какъв е начина му на монтиране…кроснат,прав?

  • Порта за телефонната линия (вие му казвате основен порт) не се използва. Можете да го залепите с тиксо ако искате за да не се обърка някой. Един от другит портове (няма значение кой) се свързва към основния ви рутер с обикновен прав кабел. При настройката аз използвам този, който идва с модема. Вероятно ще стане и с кръстосан, но честно казано не съм пробвал, понеже вече почти всички портове на мрежови устройства автоматично засичат дали на отсрещаната страна има компютър или друго мрежово устройство.

 22. Здравейте г-н Михайлов.Продължавам да разглеждам настроиките на пирелито.попрочетох малко за access point, и след като ми попадна и един рутер tp-link 740n реших да направя следната настройка – тп линка си го включих направо към мрежата към близуу съм.маркирах Enable WDS Bridging. В Пирелито видях настройка WDS -> Enable.появи се AP MAC Address Table (up to 4 APs). направих RESCAN и ми се появи името и МАС адреса на ТП линка.Сега Тп линка ми предава безжично нет на пирелито ,а то от своя страна също разпръсква нет безжично и по мрежа.засега го тествам.надявам се и аз да съм помогнал малко

  • Здравейте,
   WSD (Wireless distribution system) е стандартна услуга за повечето съвременни рутери и модеми. Всъщност безжичната мрежа прави връзка между 2 рутера или между рутер и безжична точка за достъп вместо да се опъва кабел. Обикновено се използва на места, където не може да се опъне кабел или за бързо разпъване на безжична прежа с по-голямо покритие. Честно казано не съм ползвал тази функционалност на Pirelli mодема и е много добре, че сте успели успешно да я използвате.

 23. здравейте.. искам да попитам как може да се зададе парола на рутера при свързване към безжичната мрежа? Модема е въпросния за който е написана статията. Благодаря Ви предварително!

 24. Здравейте, направих всичко описано като използвах файла, за конфигуриране, но на таблета постоянно изписва, че се установява връзка. Но не се свързва, а пише че е запазено.
  Какво мога да направя?
  Благодаря!

  • Здравейте,
   Не знам какъв точно може да е проблема при вас. Опитайте с друго устройство (лаптоп, таблет, телефон). Има вероятност проблема да е в таблета ви. Ако и другите устройства не могат да се свържат опитайте да промените настройките на безжичната мрежа.

  • задайте в таблета използване на IP и напишете IP адрес на който последната цифра е различна от тази на IP-то на Пирелито. Сложете мрежова маска 255.255.255.0 , а за ПОРТАЛ напишете IP-то на първия рутер,както и на DNS

 25. защо през 2-3 дена трябва да рестартирам рутера за да се свържа с телефона,независимо кой ?установява връзка,но не се свързва, а пише че е запазено.

  • Здравейте,
   За съжаление не мога да ви дам конкретен отговор. Възможно е някои от електронните компоненти в модема да са остарели и след 2-3 дена работа да води до блокиране на устройството. След рестартиране проблема се оправя. Може също модема да прегрява. И в двата случай не можете да направите нищо друго освен от време на време да си рестартирате модема.

 26. Здравейте !! Какви настройки трябва да направя за да мога да приемам WI FI от друг рутер и да го предам по кабел към мрежовата карта на компа ми ??

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.