Интересен проблем с Windows MultiPoint Server 2011

Училището, в което работя разполага с компютърен кабинет с два Windows MultiPoint сървъра и 13 терминала, общо 14 места за ученици и 1 за учител. В последният месец забелязах интересен проблем. При обработка на аудио в Audacity се получава накъсване на звука и препукване. Нормалната работа с продукта е невъзможна. Първоначално помислих, че този проблем се получава само, когато се работи на терминалите. Но се оказа, че когато се работи директно на компютъра има същият проблем. Такова накъсване на звука и препукване понякога (рядко) се получава и при работа с Adobe Flash CS6. Вероятно проблемът се дължи на звуковите драйвери, но не съм сигурен. Ще пусна запитване към Стемо, които са оборудвали кабинета, да видя какво ще ми отговорят.

2 thoughts on “Интересен проблем с Windows MultiPoint Server 2011
 1. Здравейте! Благодарности за труда и информацията, която ни предоставяте. Имам нов кабинет в училище, но на ОС трябва код за активация. Ето това пише на работния плот “ Windows MultiPoint Server 2012 Premium Лицензът е валиден за 159 дни bulid 9200.
  При инсталацията от фирмата ми обясниха, че ще получим код, но от къде не беше ясно.
  Обърнах се към отговарящите за проекта в МОН, но нямам отговор.
  Бихте ли ми помогнали с някакъв съвет.

  • Здравейте,
   Аз получих серийният номер на Windows MultiPoint Server 2012 Premium от министрерството, но не ми бяха дали код за добавяне на лицензите за терминалите (CAL). Него получих от фирмата, която ми достави оборудването. До колкото знам има договорка между фирмите и МОН, доставчиците да въвеждат номерата и лицензите, но ако бъдете настоятелна ще ги получите и от министерството.
   Съветвам ви дапишите на шефа на Дирекция ИКТ. От този адрес http://mon.bg/?go=page&pageId=5&subpageId=314 можете да му видите пощата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *