Лесно инсталиране на драйвери (вариант 2)

Преди малко повече от 2 години в блога си описах как лесно да инсталираме драйвери на разнообразни компютри с DriverPack Solution (http://blog.mihaylov.bg/?p=133). Около година след това преминах на друг продукт, който включва в себе си и този пакет. От тогава все се каня да го опиша но все не ми остава време до този момент.

Пакетът, който искам да ви представя се нарича SamDrivers, версията която излезе преди няколко дена е 15.3, а размерът му е почти 10 GB. Това е пакет с драйвери за Windows (32 и 64 битов) от версия 2000 до 10. За инсталирането на драйверите се разчита на следните автоматични инсталатори:

– познатият ни DriverPack Solution

– Drivers Installer Assistant

– Snappy Driver Installer

– DriverX

За архивиране на вече инсталирани драйвери от работеща операционна система се разчита на Drivers Backup Solution.

Няма да влизам в подробни описания на по-горните инсталатори. Мога само да кажа, че нито един от тях не е идеален, но комбинацията от четирите заедно с базата от драйвери на направо убийствена. Това е най-добрият приятел на всеки администратор, който често инсталира или обновява компютри.

Изтеглете пакета от http://driveroff.net/sam/ чрез торент и пробвайте. Няма да сте недоволни. Аз лично предпочитам Snappy Driver Installer, но понякога използвам и някой от другите инсталатори.3 thoughts on “Лесно инсталиране на драйвери (вариант 2)
 1. За архивиране и/или възстановяване на драйвъри горещо препоръчвам Double Driver. Малък инструмент, ненуждаещ се от инсталация. Другата му хубава страна е възможността да извлича драйвъри (спорен момент с правописа на думата 🙂 ) от offline система.
  http://www.techspot.com/downloads/6179-double-driver.html
  Към момента на писане, страницата на програмата http://www.boozet.org е недостъпна. Програмата не е обновявана от 2010, но работи на всички версии на Windows до версия 10.

  • Double Driver е хубава програма и аз понякога я използвам, но нейният голям недостатък, е че работи със старите налични драйвери на даден компютър.
   Аз използвам SamDrivers за инсталиране на нови драйвери. Пакетът е незаменим особено за нови, а и за стари компютри.

 2. http://screenshots.en.sftcdn.net/en/scrn/53000/53115/double-driver-07-649×535.png
  Поддържа резервиране в структурна форма – всеки драйвър в самостоятелна подпапка или съсдаване на компресиран архив.
  Може да възстановява драйвъри с две щраквания на мишката. Полезно при новоинсталирани машини или при сривове на системата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *