Проверка на правопис на български за Office 2013

Ако желаете да извършвате проверка правописа на български език в продуктите от Microsoft Office 2013 ще имате нужда да инсталирате Microsoft Office Proofing Tools 2013. Инструментите могат да бъдат изтеглени от адрес http://www.microsoft.com/bg-bg/download/details.aspx?id=35400.

clip_image002

Изберете 32 или 64-битова версия в зависимост от версията на Office, която използвате. Ако не знаете каква е вашата версия то тя вероятно е 32-битова, защото се инсталира по подразбиране. Инсталирането на Proofing Tools 2013 отнема около 1 минута. След като приключи стартирайте Word 2013 и изберете File/Options/Language. Би трябвало виждате Български език в раздела Choose Editing Languages. Това означава, че вече можете да извършвате проверка на правописа на български език.

clip_image003

Ако желаете вашият офис пакет да бъде изцяло на български език (менюта, команди, помощна информация) ще имате нужда от Microsoft Office 2013 Bulgarian Language Pack. Такъв езиков пакет за момента не съществува. Вероятно ще се появи до средата на 2013 година. Все пак да не забравяме, че Office 2013 все още не е официално представен и версията, която използваме в момента Release to manufacturing (RTM, версия за запис на фабрични дискове). Официално представяне на Office 2013 се очаква да е през януари или февруари следващата година. След това може да се очаква и появата на български езиков пакет.

Моята препоръка в сферата на образованието е да не се ползва български интерфейс на продуктите, за да могат учениците да усвоят английски език.

8 thoughts on “Проверка на правопис на български за Office 2013
  1. Здравейте! Имам проблем с отварянето на един doc. формат – дори и на офис 2007 не се отваря пробвах и на 2003.Разбрах , че става с някакъв Profing Tools пробвах да инсталирам въпросния инструмент и нищо не става.Файлът е важен , защото на него ми се намират лекции.Аз съм на XP SP2 , може ли да ми помогнете да се справя с неприятната и затормозваща ситуация.Предварително Ви благодаря за помощта.

  2. Имам проблем с инсталирането на български език за проверка на правопис. Изтеглих го и го инсталирах, но след това отново ми излиза в настройките, че не е инсталиран. Опитах и с двете версии, но не се получава….

  3. Здравейте! Имам проблем с Microsoft Proofing tools-а. Когато пиша на бг не ми показва къде има грешна пункуатионна грешка…. Знаете ли начин да се оправи това ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *