Бързо инсталиране на програми без досадни ленти с инструменти

Често ли ви се налага да инсталирате компютри? Честно казано на мен това ми се случва поне веднъж в седмицата. Инсталирането на Windows и Office е една малка стъпка в цялостния процес на подготовка на компютъра. Нужни са браузъри, плейъри, различни добавки и инструменти. Преди време на флаш памет си държах всички необходими програми и периодично ги обновявах от Интернет. За съжаление този метод има две основни слабости. Първо постоянно се налага да обновявате разни програми. Второ безплатните програми инсталират разни ленти с инструменти, подменят търсещите машини, задават начални страници и други подобни. Ако искате да се отървете от всички тези нежелани допълнения ще се наложи много да внимавате докато инсталирате всяка програма и да четете всичко, а не само да натискате Next, Next, Next…

Всички тези досадни неща имат едно просто решение, което се нарича ninite.com. След като отворите сайта в предпочитания от вас браузър сложете отметки на желаните от вас програми и изтегляте генерираният за вас инсталатор. Стартирате го и той започва да изтегля и инсталира последната версия на всяка избрана от вас програма като се съобразява 32 или 64-битова версия, език на програмата, дали може да се инсталира на тази операционна система и т.н. Вие просто трябва да седнете и да изчакате целият процес да завърши и да настроите новите програми. Освен за инсталиране на програми след нова инсталация Ninite може да се използва и да обнови или добави програми към използвана до момента операционна система.

clip_image002

Инсталираните чрез ninite.com от мен програми са различни в зависимост дали компютъра се използва в училище от ученици или учители, или в къщи. Обикновено моят избор е следния: Chrome, Opera, Firefox, Skype, VLC, K-Lite Codecs, GOM, Flash, Flash (IE), .NET, Silverlight, Shockwave, Adobe Reader, AVG, Spybot, uTorrent, Google Earth, Auslogics, InfraRecorder .

Това е един много ефективен и мързелив метод за инсталиране на програми, който аз много харесвам. Надявам се да ви хареса и на вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *