Използване на Mouse Mischief с PowerPoint 2013

Mouse Mischief e безплатен add-in (допълнение) за PowerPoint 2007 и 2010, който дава възможност за добавяне на интерактивност в презентациите. Продуктът се изучава в десети клас и учениците много го харесват. Идеята е следната. Към вашият компютър през USB хъб или директно свързвате 10-15 или повече мишки (най-добре за всеки ученик по една). На определени слайдове от презентацията си можете да добавите въпрос и няколко отговора или област за рисуване. При стартирането на презентацията всеки ученик трябва да се регистрира със своята мишка и получава уникален маркер. Когато презентацията ви достигне до слайд с въпрос мишките на учениците се активират и те могат да дадат своят отговор. Така получавате възможност да събудите учениците си в часа и да получите обратна връзка. Общо взето часът става по-интересен и раздвижен.

Продуктът е подходящ за ученици до 6-7 клас или особени случаи най-много до 7-8. Трябва да се знае, че това не е продукт за изпитване, а за добавяне на интерактивност към презентациите.

Големият проблем с Mouse Mischief, че работи с вече старите PowerPoint 2007 и 2010. А при с PowerPoint 2013 има проблем с инсталацията. Ето какво трябва да направите за да работите с PowerPoint 2013 и с Mouse Mischief:

1. Инсталирайте Office 2010;

2. Изтеглете Mouse Mischief от този адрес http://www.microsoft.com/multipoint/mouse-mischief/en-us/default.aspx;

3. Инсталирайте изтегленият файл;

4. Проверете дали Mouse Mischief работи коректно;

5. Стартирайте инсталация на Office 2013 и обновете старата версия до новата. Може да оставите Office 2010 и 2013 да съжителстват заедно.

6. Стартирайте PowerPoint 2013 и проверете дали Mouse Mischief работи без проблеми.

Mouse Mischief 2013

Важно! Понякога обновяването от Office 2010 до 2013 е неуспешно. В такъв случай опитайте да деинсталирате Office 2010 и да го инсталирате отново.

Този начин за инсталация е тестван в продължение на една година и работи безпроблемно.

PS: Погледнете и тази публикация Как да добавим Mouse Mischief в PowerPoint 2013 на компютър с множество акаунти

7 thoughts on “Използване на Mouse Mischief с PowerPoint 2013
 1. Мишифт с Win 8.1 и PowerPoint 2010 e истинско мъчение. Не може да се записва винаги, не се отбелязват правилните отговори от първия път. Ако не се записва често, всичко може да бъде изгубено – РР отказва да запише файла. Правя з.го за последен път и няма да повторя. Очевидно от Майкрософт са зарязали Мишифт, но 200 лв за енвижън не ми дават.

  • Здравейте,
   Аз не споделям вашето мнение. 2-3 години съм използвал Mouse Mischief с Office 2010, а в момента втора година го използвам с Office 2013 без проблеми. Като казвам „използвам“ означава, че аз и/или колегите ми в училище го използваме при преподаване и учениците разработват презентации с него в десети клас.
   За съжаление сте прав, че вероятно Microsoft са зарязали Mouse Mischief. А цената на Енвижън наистина е доста висока и продукта е насочен основно към начален курс.

 2. След преинсталиране на добавката успешно съставих тест с картинки и го представих в класната стая със седем мишки.

  • При мен показва съобщение, че не може да се инсталира, защото работи само с PP 2007 и 2010. Как се използва с PP 2016?

   • Прочетете статията ми по-горе внимателно. Трябва да си деинсталирате Office 2016 и да инсталирате 2010 (може и само PowerPoint). Инсталирате Mouse Mischief и вече може да деинсталирате Office 2010. След това инсталирайте Office 2016.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *